Igor Grosu: Îmi vine greu să spun în ce a investit Rusia la Chișinău, dar nu se compară cu investițiile masive ale României

  • 13 Februarie 2022 14:08
Igor Grosu: Îmi vine greu să spun în ce a investit Rusia la Chișinău, dar nu se compară cu investițiile masive ale României

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu spune că investițiile României și UE în ultimii 30 de ani sunt net superioare investițiilor rusești la Chișinău.

Igor Grosu: „Îmi vine greu să spun în ce a investit Federația Rusă în acești 30 de ani în Republica Moldova. Probabil în mass-media.”

Moderator: „În propagandă?”

Igor Grosu: „Da, prezență foarte masivă. Probabil s-ar mai găsi niște exemple singulare așa de infrastructură, dar nu poate fi comparată asistența rusă cu investițiile masive pe care le-a făcut România în școli, grădinițe, transport, infrastructură, sănătate și multe altele. Noi spunem mereu mulțumesc tuturor celor care investesc dezinteresat în Republica Moldova”,a spus șeful Legislativului în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

România a contribuit substanțial la reconstrucția și repararea multor edificii culturale din Republica Moldova. Un exemplu este Muzeul Național de Artă din Chișinău. Monumentul de arhitectură a fost reabilitat acum câțiva ani, grație sprijinului financiar în valoare de 1 milion de euro acordat Republicii Moldova. Și Teatrului din Cahul este construit din temelie, grație unui grant de 800 de mii de euro oferit de România.

În 2015, la Constanța,  a fost semnat un protocol prin care România și Republica Moldova au prelungit până în anul 2020 implementarea acordului de asistență financiară în valoare de 100 de milioane de euro. Din acești bani au fost renovate până acum peste O MIE de grădinițe din Republica Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău