Igor Grosu, după vizita la cartierul general al NATO: R. Moldova s-a văzut pusă în fața realității de a-și consolida sistemul de apărare

  • 05 Iulie 2023 14:18
Igor Grosu, după vizita la cartierul general al NATO: R. Moldova s-a văzut pusă în fața realității de a-și consolida sistemul de apărare

Președintele Parlamentului Igor Grosu a efectuat o vizită la cartierul general al NATO, unde s-a întâlnit cu secretarul general adjunct Mircea Geoană. Igor Grosu a declarat că în ultimii doi ani Republica Moldova a făcut progrese în domeniul apărării și acest lucru se datorează în mare parte sprijinului pe care îl primește din partea țărilor NATO și din partea Uniunii Europene, transmite Radio Chișinău.

„Republica Moldova este un stat care s-a trezit peste noapte la hotar cu războiul Rusiei dus în Ucraina și s-a văzut pusă în fața realității de a-și consolida sistemul de apărare, a spus președintele Parlamentului. Suntem conștienți că o țară neutră are nevoie de un sistem de apărare puternic, iar invazia Rusiei în Ucraina a demonstrat aceasta încă o dată. Mai mult de atât, de la începutul războiului, Rusia a intensificat atacurile hibride la adresa țării noastre”, a atenționat Igor Grosu.

Președintele a mai spus că avem nevoie în continuare de tot sprijinul și toată expertiza din partea NATO, pentru a menține pacea și a ne întări capacitatea de apărare și că autoritățile sunt determinate să consolideze parteneriatul cu NATO.

„NATO susține ferm dreptul Republicii Moldova de a-și decide propriul destin, propriul viitor și politica externă, fără interferențe externe și în deplin respect pentru neutralitatea constituțională a statului. Integrarea europeană a Republicii Moldova este cheia pentru un viitor luminos și prosper, iar aliații acordă tot sprijinul pentru acest deziderat, a menționat Mircea Geoană”, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău