Igor Grosu, după întâlnirea cu ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu: „Cooperarea cu România ne va ajuta să modernizăm mai repede sectorul de securitate și apărare”

  • 01 Octombrie 2022 19:12
Igor Grosu, după întâlnirea cu ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu: „Cooperarea cu România ne va ajuta să modernizăm mai repede sectorul de securitate și apărare”

„M-am bucurat să-l salut la Chișinău pe ministrul Apărării Naționale al României, Vasile Dîncu. În cadrul discuțiilor, am vorbit despre provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova și întreaga regiune ca urmare a agresiunii ruse față de Ucraina.”, a scris președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o postare pe Facebook.

„Am menționat că urmărim atent ce se întâmplă în proximitatea noastră și am reiterat că ultimele decizii ale Federației Ruse cu privire la referendumuri sunt ilegale. Federația Rusă trebuie să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a restul țărilor.
 
Totodată, am declarat că în ultimul an, ne confruntăm cu un spectru larg de amenințări hibride, de la dezinformare și propagandă până la atacuri cibernetice și presiuni energetice. Aici avem nevoie de ajutor și experiența altor state în a face față provocărilor.
 
De asemenea, am moștenit o armată fără echipamente și tehnică militară, fără mijloace prin care să-și îndeplinească eficient misiunea. Este datoria noastră să reformăm și să modernizăm sectorul de securitate și apărare în conformitate cu noile evoluții, iar cooperarea cu România pe acest domeniu ne va ajuta să ne mișcăm mai repede.
 
În context, i-am mulțumit dlui Dîncu pentru suportul care îl oferă armatei noastre, inclusiv prin organizarea exercitițiilor comune cu participarea militarilor moldoveni care astfel au ocazia să devină mai buni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău