Igor Grosu despre Viorel Morari: Întruchipează regimul Plahotniuc, nu discutăm cu astfel de personaje

  • 09 Octombrie 09:10
Igor Grosu despre Viorel Morari: Întruchipează regimul Plahotniuc, nu discutăm cu astfel de personaje

Președintele interimar PAS, Igor Grosu, neagă orice acuzații că fostul procuror anticorupție, Viorel Morari, ar fi pregătit sesizarea lui Lilian Carp adresată Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit lui Grosu acuzațiile ar fi fost lansate de oponenții politici ai PAS, iar formațiunea nu ar avea nicio legătură cu Viorel Morari, personaj despre care Grosu spune că ar întruchipa perfect „perioada Plahotniuc”, notează IPN.

Unul dintre capetele de acuzare care i se incriminează procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo este abuzul în serviciu. Acuzația vizează perioada când Stoianoglo, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică, a semnat raportul pentru un proiect de lege care ulterior ar fi facilitat celebrul laundromat rusesc. Potrivit lui Grosu, fiecare deputat ar trebui să fie responsabil pentru amendamentele pe care le promovează în Parlament.

„Atunci când cineva strecoară amendamente la legislație care n-au nicio legătură cu tema proiectului, lucrurile trebuie analizate foarte minuțios, asta este responsabilitatea fiecărui deputat. Este decizia judecătorilor să decidă dacă s-a făcut intenționat sau nu. Nu este corect să te ascunzi după responsabilitatea colectivă. Trebuie să fie examinat de unde a venit acel amendament”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” de la RTR Moldova.

În același timp, Grosu neagă orice afiliere a formațiunii sale cu fostul procuror anticorupție, Viorel Morari. Se întâmplă după ce fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, a spus că majoritatea parlamentară PAS ar fi apelat la serviciile lui Viorel Morari și i-ar fi permis acestuia să-și regleze conturile personale cu Stoianoglo.

„Viorel Morari întruchipează perfect perioada Plahotniuc, iar noi nu discutăm și nu lucrăm cu astfel de personaje. Este un fals lansat de socialiști sau de către fugarii care anterior au împărțit țara, ei intentau dosare penale, aveau afaceri comune. La un moment dat, toți acești fugari care au beneficiat de serviciile Procuraturii s-au certat, iar pe noi nu ne interesează disensiunile dintre ei. Scopul nostru este să avem justiție”, a mai spus Grosu.

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat ieri în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Stoianoglo califică decizia drept ilegală și se declară nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
10,19
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
5
Fri
9
Sat
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău