Igor Grosu, de Ziua Drapelului de Stat: „Cu acest drapel istoric vom merge în viitor, în Uniunea Europeană”

  • 27 Aprilie 14:50
Igor Grosu, de Ziua Drapelului de Stat: „Cu acest drapel istoric vom merge în viitor, în Uniunea Europeană”

Împreună cu acest drapel construim o Moldovă puternică, liberă și europeană. Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în Uniunea Europeană. Mesajul a fost transmis de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul marcării astăzi a Zilei Drapelului de Stat, informează MOLDPRES.

„De 34 de ani cu mândrie și onoare ridicăm acest drapel. Cu el am obținut independența, am făcut primii pași pe arena internațională, cu el am câștigat medalii. Împreună cu el construim o Moldovă puternică, liberă și europeană. Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în Uniunea Europeană. Onor la tricolor azi și în fiecare zi. Să purtăm și să arborăm drapelul nostru oriunde am fi, acasă sau în diasporă”, a spus Igor Grosu.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:78 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău