Igor Grosu: Anul 2023 a fost, per general, un an bun, în pofida încercărilor Federației Ruse de a destabiliza situația

  • 28 Decembrie 2023 17:51
Igor Grosu: Anul 2023 a fost, per general, un an bun, în pofida încercărilor Federației Ruse de a destabiliza situația

Sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului s-a încheiat, informează Radio Chișinău. Astăzi deputații s-au întrunit în ultima ședință plenară din acest an.

De la aceasta însă au lipsit deputații comuniști și socialiști care au boicotat ședința, în semn de protest față de comasarea Universității de Educație Fizică și Sport cu Universitatea de Stat.

În cuvântul său de încheiere, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că anul 2023 a fost, per general, un an bun, în pofida încercărilor Federației Ruse de a destabiliza situația.

„Dacă mă uit în spate, 2023 a fost an bun, deși noi l-am început un pic încordat, cu încercări de a destabiliza, de a clătina barca, cu mulți bandiți plătiți de Kremlin…dar noi am rezistat, am reușit să păstrăm stabilitatea, calmul, ceea ce nu-și doreau cei care lipsesc din sala aceasta. Și nici măcar nu au sentimentul de a se bucura de succesele din țara lor… Prin ce a mai fost important acest an - ne-am demonstrat că putem face lucruri frumoase, să facem repede, ca la carte. Vă amintesc, 2022 – statut de țară candidat, 2023 – deschiderea negocierilor de aderare”, menționează Igor Grosu.

Conform Regulamentului Legislativului, deputații urmează să revină din vacanță în luna februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău