Igor Grosu: acum sarcina noastră în aceste alegeri este să recucerim Chișinăul și să îl întoarcem înapoi partidei pro-europene

  • 12 Iunie 2023 13:25
Igor Grosu: acum sarcina noastră în aceste alegeri este să  recucerim Chișinăul și să îl întoarcem înapoi partidei pro-europene

Deputatul Lilian Carp este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al Chișinăului, la alegerile locale din toamnă. Anunțul a fost făcut, astăzi, 12 iunie, de liderul PAS Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă. Președintele partidului de la putere, a subliniat că în acest an la alegerile locale recuceririi exista șansa schimbării și recuceririi Chișinăului pentru a-l aduce pe calea europeană, scrie Radio Chișinău.

La alegerile din 2019, partida pro-Kremlin a câștigat la Chișinău, iar aceasta a avut un impact negativ asupra perspectivei europene a țării, a declarat liderul PAS Igor Grosu. Acesta a spus că o capitală europeană are nevoie de proiecte, de investiții în infrastructură și acest lucru îl poate face doar un primar cu adevărat european:            

Acum sarcina noastră în aceste alegeri este să  recucerim Chișinăul și să îl întoarcem înapoi partidei pro-europene. Din păcate, în acești ani Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin, prin exponentul acestor forțe - actualul primar al Chișinăului. Chiar dacă acesta și anturajul lui au încercat să-și schimbe părul, năravul oricum a rămas același, pro-Kremlin și pro-propagandă. Alegerile locale din acest an, împreună cu obiectivul nostru de deschidere a negocierilor până la sfârșitul acestui an sunt obiective strategice pe care trebuie să le îndeplinim. Haide-ți să întoarcem anul acesta  Chișinăul Rep. Moldova pro-europene, să dăm un primar – o persoană care cu adevărat, pe tot parcursul carierei sale politice, a fost consecvent și a urmat calea democratică proeuropeană în parcursul carierei sale. Noi vom avea o campanie corectă, vom desfășura acțiuni de consultări, întâlniri cu cetățenii în primul rând, pentru că ei sunt cei cărora noi ne adresăm, o să venim cu soluții viabile și o să le discutăm cu ei”, a spus Igor Grosu.

La rândul său, Lilian Carp promite să găsească soluții pentru a rezolva problema ambuteiajelor, a drumurilor pline de gropi, dar și a curților prost amenajate sau uitate de actuala conducere a orașului:     

Problemele reale cu care se confruntă Chișinăul sunt ambuteiajele infernale. Totodată, lucrările de fațadă nu pot să mai fie acceptate, împrumuturile de aproape 4 miliarde de lei care au fost făcute în municipiul Chișinău sunt un mare semn de întrebare, cum au fost investiți acești bani pentru construcția infrastructurii reale din municipiul Chișinău. Nu s-au rezolvat probleme la anvelopa energetică a clădirilor din municipiul Chișinău, nu s-a rezolvat problema alimentării cu energie termică a clădirilor din Chișinău și multe alte lucruri pe care noi trebuie să le rezolvăm. Eu sunt convins că noi vom găsi soluții pentru aceste probleme împreună cu echipa pe care o am în spate. Noi vom găsi soluții pentru municipiul Chișinău și vom da un nou suflu orașului nostru”, a spus Lilian Carp.

La solicitarea Radio Chișinău, primarul Ion Ceban nu a făcut vreun comentariu la acest subiect, însă responsabila de relațiile cu publicul și de comunicare din cadrul Primăriei Natalia Ixari, a anunțat că edilul ar putea face declarații în a doua parte a zilei în cadrul unui eveniment public.          

În urma alegerilor locale din 2019, primar al Chișinăului a fost ales Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor. Ulterior, el și-a suspendat activitatea de membru al PSRM și a declarat că va fi un „primar apolitic”. Cu toate acestea, la finele anului 2021 Ion Ceban a anunțat despre crearea Mișcării Alternativa Națională, care a fost oficial înregistrată ca partid la începutul acestui an.

Lilian Carp are 45 de ani și este la al treilea mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta este președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. În trecut, a fost membru al Partidului Liberal și consilier al primarului Capitalei Dorin Chirtoacă.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău