Igor Grosu a discutat prioritățile legislative în sesiunea de primăvară-vară cu ambasadorul României

  • 19 Ianuarie 2022 14:51
Igor Grosu a discutat prioritățile legislative în sesiunea de primăvară-vară cu ambasadorul României

Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit astăzi cu Daniel Ioniță, Ambasador României în Republica Moldova. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea mai multor subiecte de actualitate, precum criza energetică, securitatea regională, dar și prioritățile Legislativului de la Chișinău în perioada imediat următoare.

În contextul discuțiilor, Igor Grosu s-a referit la intenția autorităților de a oferi tot sprijinul necesar cetățenilor privind depășirea crizei energetice prin implementarea unor mecanisme viabile.

Un alt subiect abordat se referă la situația din domeniul securității regionale, fiind subliniată necesitatea unui dialog deschis în acest sens.

”Exprimăm deschiderea noastră pentru desfășurarea și menținerea unui dialog bazat pe o agendă bine pregătită și de substanță de menținere a păcii, astfel ca toți cetățenii să se afle în siguranță”, a declarat președintele Parlamentului.

Interlocutorii au discutat și despre procesul de pregătire a viitoarei Ședințe Comune a celor două Guverne, oficialii pledând pentru noi cooperări în diverse domenii.

”Ne propunem dezvoltarea relațiilor la nivel de comisii parlamentare. Și aici mă refer la identificarea proiectelor în infrastructură, consolidarea legăturilor de afaceri prin încurajarea investitorilor străini”, a subliniat speakerul.

În context, Ambasadorul Daniel Ioniță a exprimat deschiderea României în a pune bazele unei cooperări solide în folosul tuturor cetățenilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău