Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola

  • 29 Noiembrie 2021 15:10
Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Întrevederea a avut loc în marja vizitei de lucru pe care speakerul o întreprinde la Bruxelles.

Președintele Parlamentului a reiterat importanța cooperării strânse cu Parlamentul European pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării. În acest sens, demnitarii au convenit să valorifice întregul potențial al cooperării.

Șeful Legislativului a accentuat că Uniunea Europeană și-a demonstrat în nenumărate rânduri disponibilitatea de a ne sprijini în depășirea dificultăților prin asistență și expertiză, lucru pentru care țara noastră îi este recunoscătoare.

Au fost exprimate asigurări că Parlamentul European va ajuta în continuare Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată. ”Noi suntem determinați să demonstrăm că legile și reformele adoptate sunt în beneficiul cetățenilor”, a menționat în context președintele Parlamentului.

La finalul întrunirii, Igor Grosu a lansat o invitație prim-vicepreședintelui Parlamentului European să vină într-o vizită oficială la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău