Igor Grosu a discutat cu parlamentarii din România: ”Criza de securitate nu poate să eclipseze relațiile noastre speciale de prietenie”

  • 18 Mai 16:34
Igor Grosu a discutat cu parlamentarii din România: ”Criza de securitate nu poate să eclipseze relațiile noastre speciale de prietenie”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu delegația Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul discuțiilor Speakerul a reiterat determinarea autorităților de a continua procesele de integrare europeană a țării noastre, mulțumind României pentru sprijinul acordat în realizarea parcursului european, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al Legislativului. Totodată, Președintele Parlamentului a apreciat dinamica dialogului bilateral, precum și consolidarea relațiilor interparlamentare. În ultima jumătate de an au avut loc 7 vizite la nivelul comisiilor parlamentare de profil din ambele parlamente. ”Criza de securitate și cea a refugiaților nu pot să eclipseze relațiile noastre speciale de prietenie și implementarea proiectelor comune”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, Speakerul a salutat semnarea astăzi, la Chișinău, a unui acord de cooperare dintre Comisiile administrație publică ale Parlamentului Republicii Moldova și României, exprimându-și încrederea că documentul va impulsiona furnizarea unor servicii publice de calitate pentru cetățenii din cele două țări.

Agenda discuțiilor din cadrul întrevederii a inclus și subiectul referitor la necesitatea suplimentării personalului la frontieră pentru a fluidiza procesele, în special la punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
26,47
Ploaie ușoară
Umiditate:44 %
Vint:3,13 m/s
Sat
26
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău