Igor Grosu a discutat cu omologii săi prezenți la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea

  • 25 Octombrie 2023 10:08
Igor Grosu a discutat cu omologii săi prezenți la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat, la Praga, cu omologii săi prezenți la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea, transmite Serviciul de presă al legislativului.

Cu Președintele Parlamentului (Riigikogu) Estoniei, Lauri Hussar, a vorbit despre bunele relații bilaterale din ultima perioadă. Igor Grosu a mulțumit pentru participarea Estoniei la a IV-a ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, desfășurată la Chișinău, la 17 octombrie 2023, și pentru faptul că Moldova este o țară prioritară pentru cooperarea estoniană. „Estonia este un partener important pentru noi în implementarea reformelor sectoriale, cum ar fi digitalizarea, consolidarea instituțiilor de drept, consolidarea securității cibernetice și a abilităților de comunicare strategică ale Moldovei, inclusiv în parcursul nostru european”, a menționat Președintele Parlamentului.

Tot la Praga, Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu vicepreședinta Parlamentului Suediei, Kerstin Lundgren, cu care a discutat despre situația din regiune și progresele pe cele nouă recomandări ale Comisiei Europene. Igor Grosu și-a exprimat speranța că buna colaborare între cele două țări va continua, Suedia aflându-se printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră. „Suedia este un partener important în parcursul nostru european, oferindu-ne expertiză în aproximarea legislației naționale cu acquis-ul UE”, a precizat șeful legislativului.

Vizita s-a încheiat cu tradiționala întâlnire a Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu comunitatea moldovenilor stabiliți la Praga. Au discutat despre situația politică de acasă, alegerile locale, aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, deschiderea negocierilor, mersul reformelor, cursele directe și la prețuri accesibile, lupta cu propaganda. Discuțiile au avut loc în restaurantul în stil tradițional, cu bucate moldovenești, care aparține unei familii venită din Ungheni și stabilită în capitala Cehiei de peste 15 ani. „M-am convins încă o dată că diaspora noastră este conectată cu tot ce se întâmplă acasă și i-am rugat să ne ajute în continuare, dar și să fie ambasadorii noștri acolo unde sunt”, a mai spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău