Igor Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre parcursul european al Republicii Moldova: „Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”

  • 29 Mai 13:10
Igor Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre parcursul european al Republicii Moldova: „Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită în Franța, s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți la Paris, cu care a discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova și despre parcursul european al țării noastre. Șeful legislativului a menționat că drumul pe care îl parcurge Republica Moldova este unul complicat, care presupune multe reforme deloc ușoare, dar care sunt pentru beneficiul cetățenilor și pentru prosperitatea țării, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

„Pașii spre integrarea europeană sunt dificili, dar necesari. Ne dorim ca în 2024, atât la noi, cât și în întreaga lume, să învingă democrația, pacea și libertatea, fiindcă aceste trei noțiuni sunt strâns legate între ele”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să fie alături de Republica Moldova, ajutând țara în parcursul european. „Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”, a subliniat șeful legislativului.

La finalul vizitei în Franța, Igor Grosu a vizitat o afacere deținută de familia de moldoveni Elena Călugăreanu și Anatolie Bînzari, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară a efectuat o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău