Igor Grosu a cerut retragerea trupelor și munițiilor ruse de pe teritoriul Rep. Moldova în cadrul primului summit parlamentar „Platforma Internațională Crimeea”

  • 25 Octombrie 2022 16:48
Igor Grosu a cerut retragerea trupelor și munițiilor ruse de pe teritoriul Rep. Moldova în cadrul primului summit parlamentar „Platforma Internațională Crimeea”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a cerut retragerea trupelor și munițiilor ruse de pe teritoriul Rep. Moldova în cadrul primului summit parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” care se desfășoară astăzi în capitala Croației. În cadrul discursului șeful Legislativului de la Chișinău a menționat că prezența armatei ruse în regiunea transnistreană este o încălcare fundamentală a neutralității și independenței țării, transmite Radio Chișinău.

„Pentru a fi cu adevărați neutri am continuat să cerem retragerea trupelor și armamentului rus de pe teritoriul țării noastre. Prezența lor în regiunea transnistreană fiind o violare fundamentală a neutralității și independenței țării. Am condamnat și continuăm să condamnăm anexarea Crimeii, la fel ca și așa numitele referendumuri din regiunile Herson, Zaporojia, Lugansk și Donețk ale Ucrainei. Rep. Moldova nu recunoaște și nu va recunoaște încercarea de anexare ilegală de către Federația Rusă a teritoriilor ucrainene”

Igor Grosu a condamnat din nou violarea spațiului aerian al Rep. Moldova de către mai multe rachete rusești, care au lovit Ucraina acum două săptămâni, Federația Rusă încălcând astfel statutul de neutralitate al țării.

Primul Summit parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” reunește peste 50 de președinți și vicepreședinți de parlament și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale.

La reuniune se discută despre situația actuală de securitate din Ucraina și posibilitățile parlamentelor naționale și instituțiilor parlamentare internaționale de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău