Igor Grosu: „La 32 de ani de la independență, eu văd o Moldovă mai puternică, mai sigură, mai încrezătoare și care știe ce vrea

  • 27 August 2023 15:31
Igor Grosu: „La 32 de ani de la independență, eu văd o Moldovă mai puternică, mai sigură, mai încrezătoare și care știe ce vrea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președinta țării, Maia Sandu, și cu Prim-ministrul Dorin Recean, a participat, în dimineața zilei de astăzi, la manifestările dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova. Oficialii au depus flori la Monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Ulterior, au participat la ceremonia festivă dedicată Zilei Independenței, care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale.

La solemnitate au mai participat deputați și membri ai Guvernului și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră.

În mesajul său adresat cu ocazia Zilei Independenței, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat: „La 32 de ani de la independență, eu văd o Moldovă mai puternică, mai sigură, mai încrezută și care știe ce vrea. La mulți ani, Republica Moldova! La Mulți ani, dragi moldoveni!”.

În contextul celei de-a 32-a aniversări a Independenței, în incinta Parlamentului au fost vernisate, în cadrul unei expoziții tematice, albume, cărți, publicații periodice și broșuri care oferă o perspectivă amplă asupra momentelor importante din viața politică a anilor 1989-1991, a mișcării de renaștere națională și obținerii independenței Republicii Moldova. Printre publicațiile expuse se regăsesc discursul rostit de academicianul și deputatul Ion Borșevici, decanul de vârstă, la deschiderea primei sesiuni a Sovietului Suprem al RSSM din 17 aprilie 1990, precum și copia primului număr în limba română al ziarului „Literatura și arta”, publicat la data de 15 iunie 1989.

Totodată, în seara acestei zile, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului național.

Pe 27 august, Republica Moldova marchează Sărbătoarea Națională – Ziua Independenței. În această zi, în anul 1991, 278 de deputați ai Parlamentului au semnat Declarația de Independență a  Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău