Igor Grosu: „Într-un an de guvernare, Republica Moldova a făcut un pas istoric pentru integrarea în familia UE”

  • 11 Iulie 2022 16:34
Igor Grosu: „Într-un an de guvernare, Republica Moldova a făcut un pas istoric pentru integrarea în familia UE”

Într-un an de guvernare, Republica Moldova a făcut un pas istoric pentru integrarea în familia Uniunii Europene prin obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea în UE. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentate rezultatele obținute de PAS într-un an de când se află la guvernare, transmite MOLDPRES.

Președintele PAS a specificat că autoritățile vor concentra eforturile și resursele necesare pentru a face viața cetățenilor mai bună. „În acest an, am reușit să oferim ajutor semnificativ cetățenilor prin compensarea facturile pentru gaz, majorarea fondului de subvenționare în agricultură și sporirea cu 40% a listei medicamentelor compensate. Totodată, am obținut libera circulație a transportatorilor în UE, am votat legea privind dezinformarea în mass-media și am numit șefi integri în fruntea instituțiilor statului. Mai sunt multe de făcut, urmează să avansăm în reforma justiției, asigurarea securității energetice și să dezvoltăm mai multe proiecte sociale. R. Moldova va obține tot suportul necesar pentru modernizarea țării, iar noi vom depune efort ca moldovenii să trăiască mai bine în țara lor”, a spus Igor Grosu.

Prezentă la eveniment, prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat că acest an nu a fost deloc ușor, întrucât Republica Moldova s-a confruntat cu mai multe crize majore. „Acum un an, am început să facem ordine în instituțiile statului și am obținut o justiție liberă și curajoasă. Guvernul a reușit să crească cotele de export în UE, am majorat investițiile pentru repararea drumurilor și am mărit pensiile. Totodată, am gestionat cea mai mare criză de refugiați din istoria țării. Sunt convinsă că vom depăși toate dificultățile, deoarece ne dorim o țară mai bună. Am readus credința că R. Moldova merită să fie în familia europeană. Vom susține în continuare afacerile și creșterea economică, iar proiectele majore le vom duce la bun sfârșit. Sunt convinsă că vom trece cu bine peste crize și ne așteaptă viitorul pe care vi l-am promis”, a remarcat Natalia Gavrilița.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat peste 52% din voturi, ceea ce a reprezentat 63 de mandate de deputat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău