Igor Grosu: „Acordul energetic semnat între România și Azerbaidjan este foarte important și pentru Republica Moldova. Gazul nu vine doar de la Gazprom”

  • 04 Februarie 13:25
Igor Grosu: „Acordul energetic semnat între România și Azerbaidjan este foarte important și pentru Republica Moldova. Gazul nu vine doar de la Gazprom”

„Acordul energetic semnat între România și Azerbaidjan este foarte important nu doar pentru România, ci și pentru Republica Moldova. Asta înseamnă că gazul care vine prin conducta turcească va ajunge la conducta transbalcanică și noi vom putea procura gaze inclusiv din Azerbaidjan”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu,la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Igor Grosu a precizat că aceasta este o sursă suplimentară de gaze naturale, pe care Republica Moldova o va folosi, scrie TVR MOLDOVA.

„Parteneriatul dintre compania azeră Socar și compania română Romgaz este unul strategic, foarte important. Acolo s-a discutat nu doar partea de gaze, ci și cea de investiții. Conducta noastră ( Iași-Chișinău - nota.red ) este pe deplin funcțională. În perioada rece trebuie să folosim și rezerve”, a spus Igor Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, Republica Moldova va cumpăra gaze la preț convenabil, care va fi pus în depozite, în România și în Ucraina.

„Să nu mai fim dependenți  și sunt sigur că și în anul 2023 o să ne asigurăm o și mai mare independență, astfel încât să nu mai fim șantajați în prag de iarnă”, a spus președintele Parlamentului de la Chișinău.

Igor Grosu a mai precizat că Republica Moldova a descoperit târziu că există gaz și din altă parte decât din Rusia.

„Gazul nu vine doar de la Gazprom. Este gaz și în nordul Europei, în Norvegia, în sud, în Turcia, în est, în Azerbaidjan. Să fie voință, să fie capacități și bună intenție și o să ne punem la adăpost securitatea energetică”, a spus Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:81 %
Vint:3,6 m/s
Wed
2
Thu
4
Fri
8
Sat
13
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău