Igor Dodon vrea să-i decoreze pe militarii ruși din Transnistria cu distincții de stat ale R.Moldova

  • 24 Iulie 2017 12:00
Igor Dodon vrea să-i decoreze pe militarii ruși din Transnistria cu distincții de stat ale R.Moldova

Președintele Igor Dodon anunță că va participa, la finele acestei săptămâni, la Tiraspol, la o serie de manifestări cu ocazia aniversării a 25-a de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

 Într-o declarație făcută în cadrul unei conferințe de presă on-line pentru postul de televiziune rusesc „Rossia-24”,  Igor Dodon a mai spus că intenționează să decoreze, cu acest prilej, cu distincții de stat ale Republicii Moldova militari din trupele de pace ruse și din forțele separatiste transnistrene. 

„Intenționez să particip la manifestări comune în Transnistria, dedicate împlinirii a 25 de ani de la războiul transnistrean. Niciun președinte al Republicii Moldova nu a participat vreodată la asemenea evenimente. Mai mult, planific să decorez militari moldoveni,  transnistreni, dacă vor dori, și ruși cu distincții de stat a Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon. 

Amintim că Ministerul de Externe de la Chișinău a sugerat săptămâna trecută delegației ruse conduse de vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze venirea la sfârșitul lunii iulie în Republica Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Chișinăul  a interzis survolarea de către delegația rusă a spațiului său aerian cu avioane militare, ce urmau să aterizeze atât în capitală, cât și la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău