Igor Dodon: Voi bloca inițiativa de modificare a denumirii limbii de stat

  • 13 Octombrie 2017 12:48
Igor Dodon: Voi bloca inițiativa de modificare a denumirii limbii de stat

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că va bloca inițiativa de schimbare în Constituție a denumirii limbii de stat din „moldovenească” în „română”, transmite IPN

„Nu este exclus că procedura va fi lansată. Socialiștii și președintele nu o vor susține categoric. Voi bloca inițiativa de modificare a denumirii limbii de stat”, a spus  Igor Dodon.

Șeful statului a explicat că, potrivit procedurii, Curtea Constituțională are la dispoziție șase luni ca să se expună asupra acestei chestiuni. „Sper că în Parlament nu vor fi acumulate 67 de voturi. Și chiar dacă vor vota, eu nu voi promulga legea. Limba noastră de stat este moldovenească. Așa a fost, este și va fi”, a adăugat Igor Dodon.

Joi, 12 octombrie, fracțiunea Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat în plenul Parlamentului că are susținerea deputaților pentru proiectul de modificare a articolului 13 din Constituție. Până a-l supune votului, PLDM va trimite proiectul, prin care se propune înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”, spre avizare Curții Constituționale. Proiectul a fost semnat de către deputații din fracțiunea PLDM, deputați din Partidul Liberal, Grupul Popular European, Partidul Democrat și neafiliați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău