Igor Dodon va participa la inaugurarea lucrărilor de reparație a sediului Președinției (FOTO)

  • 20 Februarie 2018 16:21
Igor Dodon va participa la inaugurarea lucrărilor de reparație a sediului Președinției (FOTO)

Șeful statului, Igor Dodon și fostul ambasador al Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kılıç vor participa joi, 22 februarie, la o ceremonie în cadrul căreia se va da startul lucrărilor de reparație a sediului Președinției.

Inițial, reprezentanții instituției au anunțat că evenimentul va avea loc mâine, însă ulterior s-au răzgândit. Potrivit tv8.md, angajații companiei de construcții care vor efectua lucrările au început deja să monteze schelele.

Costul acestor reparații este ținut în secret, iar reprezentanții Ambasadei Turciei la Chișinău au menționat că este vorba de o donație a poporului turc după ce Igor Dodon i-a cerut în iulie 2017 ajutor liderului de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan. Ambasada Turciei a mai informat și despre faptul că pentru a efectua lucrările a fost organizată o licitație la care au participat trei firme turcești.

Totuși, bani.md scrie că pe site-ul firmei turcești „Sonbay”, care a câștigat licitația respectivă, a fost publicată valoarea cheltuielilor privind realizarea proiectului de reparație și renovare a Președinției, suma fiind de 7,18 milioane de euro.

Clădirea Președinției a fost devastată în urma evenimentelor din aprilie 2009.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău