Igor Dodon va avea, astăzi, cea de-a doua discuție cu Vladimir Putin

  • 17 Martie 2017 08:38
Igor Dodon va avea, astăzi, cea de-a doua discuție cu Vladimir Putin

Președintele Igor Dodon, se aflã la Moscova unde va avea, astãzi, cea de-a doua discuție cu Vladimir Putin din ultimele douã luni. El a avut aseară o înrevedere cu patriarhul Rusiei Kiril.

”Discuția va aborda realizarea înțelegerilor convenite cu ocazia primei întâlniri desfășurate pe 17 ianuarie, cu accent pe cooperarea economică, precum și problematica regională. Igor Dodon se află la Moscova, la invitația Uniunii întreprinzătorilor Delovaia Rossia - Rusia de afaceri, urmând să participe, în cursul dimienții, la forumul de afaceri moldo-rus, organizat de aceasta. Ieri, liderul de la Chișinău s-a întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, care l-a felicitat cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale. Igor Dodon l-a informat pe Întâistătătorul Bisericii Ruse despre inițiativa sa privind înființarea platformei civice pentru reconciliere națională, exprimându-și convingerea că Biserica Ortodoxă și credința ortodoxă vor deveni factori esențiali ce vor contribui la reîntregirea Republicii Moldova. Patriarhul Kiril a salutat această inițiativă, subliniind că în Moldova credința ortodoxă este baza unității naționale. Igor Dodon și-a exprimat speranța că Patriarhul Kiril va vizita cât de curând Republica Moldova, unde - a subliniat el - este așteptat pe ambele maluri ale nistrului”, relatează colegul nostru de la Moscova Alexandru Beleavki.

Președintele Igor Dodon a efectuat prima sa vizită oficială în străinătate la Moscova în perioada 16-18 ianuarie. La întrevederea de atunci cu Vladimir Putin, șeful statului a făcut mai multe declarații controversate cu privire la denunțarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană și aprofundarea relațiilor cu Uniunea Eurasiatică, federalizarea Republicii Moldova și asumarea datoriilor regiunii separatiste transnistrene la gaz de aproximativ 6 miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău