Igor Dodon urmează să se prezinte astăzi, 24 octombrie, la Curtea Supremă de Justiție

  • 24 Octombrie 2022 13:48
Igor Dodon urmează să se prezinte astăzi, 24 octombrie, la Curtea Supremă de Justiție

Igor Dodon urmează să se prezinte astăzi, 24 octombrie, la Curtea Supremă de Justiție, unde este programată o nouă ședință de judecată în dosarul ”sacoșei negre”, în care fostul președinte este învinuit că ar fi primit circa un milion de dolari, de la controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, pentru a favoriza Partidul Democrat, transmite Radio Chișinău.

La prima ședință de judecată, care a avut loc pe 17 octombrie, Igor Dodon, care a negat că ar fi cerut și luat bani de la Plahotniuc, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu.

Socialistul Igor Dodon este primul șef de stat judecat pentru o infracțiune comisă în perioada în care își exercita funcția. Din acest motiv, dosarul a fost remis spre examinare direct la CSJ, care, potrivit legii, este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un șef de stat.

O altă ședință de judecată, într-un alt dosar, în care fostul șef de stat este învinuit că ar fi prejudiciat statul cu 124 milioane de lei în perioada când era ministru al Economiei este programată pentru 27 octombrie. 

Și pe acest capăt de acuzare Igor Dodon se declară nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău