Igor Dodon susține că a avut mai multe realizări în funcția de președinte

  • 16 Octombrie 2020 13:04
Igor Dodon susține că a avut mai multe realizări în funcția de președinte

Candidatul independent la prezidențiale, Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, a punctat, într-o nouă ediție a emisiunii „Igor Dodon răspunde”, principalele realizări atinse în funcția de președinte al țării. Igor Dodon spune că ceea ce și-a propus în anul 2016 a reușit în proporție de 80-85%, pentru celelalte inițiative neavând susținerea Parlamentului, transmite IPN.

Igor Dodon susține că, pe perioada președinției sale, a reușit să aibă un dialog cu cetățenii, mergând în peste 600 de localități din țară. A doua realizare importantă, în opinia sa, sunt inițiativele sociale pe care „a reușit să le promoveze pentru oameni”.

Igor Dodon  își atribuie meritul de a fi „dat jos un guvern și un regim oligarhic”, în iunie anul trecut. „Datorită verticalității de care am dat dovadă, caracterului de care am dat dovadă la acea etapă, noi am reușit acest lucru”, a declarat președintele în exercițiu.

Restabilirea unei politici externe echilibrate este o altă realizare punctată de Igor Dodon. „În special, mă refer la faptul că am reușit să restabilim relațiile de prietenie strategică cu Federația Rusă. Nu am înrăutățit relațiile cu Uniunea Europeană, am continuat integrarea europeană, continuăm implementarea Acordului cu UE. În același timp, am reușit să restabilim relațiile bune cu Federația Rusă și eu cred că acesta este o realizare foarte importantă”, a spus Igor Dodon.

Și restabilirea dialogului cu administrația transnistreană este trecută pe lista de realizări. Igor Dodon menționează că, în patru ani, a avut opt întrevederi cu Vadim Krasnoselski. A reușit să rezolve mai multe probleme, „cum ar fi cele cu terenurile agricole, numerele de înmatriculare” etc. Acest dialog, spune el, este umbrit acum de restricționarea liberei circulații a persoanelor în stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău