Igor Dodon spune care va fi următorul pas al PSRM în cazul în care tentativa de susținere a Guvernului Grosu va eșua în Parlament

  • 25 Martie 08:30
Igor Dodon spune care va fi următorul pas al PSRM în cazul în care tentativa de susținere a Guvernului Grosu va eșua în Parlament

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, le recomandă deputaților PSRM să nu voteze Guvernul condus de Igor Grosu. 

Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că potrivit ultimei decizii a Curții Constituționale, dacă nu este învestit Guvernul Grosu, președintele țării urmează să înceapă noi consultări cu fracțiunile parlamentare privind stabilirea circumstanțelor dizolvării Parlamentului. Potrivit lui Dodon, prezența unei majorități parlamentare anulează posibilitatea dizolvării Legislativului.

„Dacă mâine Guvernul Grosu nu va fi învestit, majoritatea parlamentară poate și va insista ca președintele să-l înainteze pe candidatul Golovatiuc. Noi considerăm că temei pentru dizolvarea Parlamentului nu există. Nu vom permite organizarea alegerilor anticipate mergând pe cadavre”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii de miercuri „Glavnâi vapros” de la postul de televiziune NTV.

Mai mult, Dodon sugerează că PSRM nu va vota Guvernul condus de Igor Grosu, pe care-l califică drept unul total nepregătit pentru a prelua guvernarea.

Igor Dodon spune că după eșuarea tentativei de învestire a Guvernului Grosu, PSRM îi va cere șefului statului desemnarea lui Vladimir Golovatiuc în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Liderul PSRM a precizat că aceasta este părerea pe care o împărtășește el personal, iar joi, 25 martie, până la ședința Parlamentului, vor avea loc ședințele Executivului politic al formațiunii și Fracțiunii parlamentare care vor lua decizia oficială privind votarea Guvernului Grosu. Igor Dodon a mai anunțat că, după ședințele respective, la ora 9:30 va organiza un briefing la care va face publică decizia luată. Ședința Parlamentului este planificată pentru ora 10:00.

Potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:6,69 m/s
Sun
10
Mon
13
Tue
14
Wed
15
Thu
13

Curs oficial BNM 08 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.4838 -0.0000
USD 17.8399 -0.0000
RON 4.3609 -0.0000
UAH 0.6431 -0.0000
RUB 0.2391 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău