Igor Dodon spune că au fost recuperate și sechestrate bunuri în valoare de 6,3 miliarde de lei din cele 13,3 miliarde fraudate din sistemul bancar

  • 12 August 2020 13:48
Igor Dodon spune că au fost recuperate și sechestrate bunuri în valoare de 6,3 miliarde de lei din cele 13,3 miliarde fraudate din sistemul bancar

Autoritățile au recuperat și au sechestrat bunuri în valoare de 6,3 miliarde de lei din cele 13,3 miliarde fraudate din sistemul bancar. Dintre aceștia, 2,5 miliarde de lei au fost transferați deja pe conturi, iar bunuri în valoare de 3,8 miliarde au fost sechestrate, a declarat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

El a precizat că este vorba de bunuri din interiorul Republicii Moldova, iar în prezent sunt întreprinse acțiuni pentru a fi arestate active din afara țării.

În privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, Igor Dodon a amintit că statul a prezentat cererea de reziliere a contractului în luna iulie, concesionarul având la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul statului.

El nu a făcut, însă, niciun comentariu la decizia recentă a unei Curți de arbitraj internațional de la Stockholm, care a interzis rezilierea contractului până la examinarea plângerii împotriva Republicii Moldova depusă de compania „Avia Invest”, care a concesionat Aeroportul.

Compania s-a plâns de presiuni din partea statului și a cerut prejudicii de peste 800 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău