Igor Dodon și-a numit un nou consilier, care figurează pe lista PSRM pentru alegerile parlamentare

  • 05 Ianuarie 2019 10:30
Igor Dodon și-a numit un nou consilier, care figurează pe lista PSRM pentru alegerile parlamentare

Președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care l-a numit pe Serghei Mișin, doctor în drept, membru al Consiliului Societății Civile pe lângă șeful statului, în funcția de consilier pentru relații interetnice, transmite IPN.

„Anterior, am promis desemnarea unui consilier pe domeniul respectiv drept răspuns la numeroasele adresări ale organizațiilor etnoculturale din Moldova. O treime din populația Moldovei este constituită din reprezentanți ai altor grupuri etnice, decât moldoveni, iar una dintre principalele sarcini ale șefului statului este de a menține legătura permanentă a Administrației cu aceste organizații și asigurarea păcii și a bunei înțelegeri în societate”, menționează Igor Dodon, citat într-un comunicat de presă al Președinției.


Potrivit lui Dodon, în istoria Republicii Moldova nu a existat consilier prezidențial pentru relații interetnice. Totodată, în componența Consiliului Societății Civile pe lângă președinte funcționează, din 2017, comisia pentru relații interetnice, condusă de Elena Beleacova.

Noul consilier prezidențial, Serghei Mișin, se regăsește de altfel pe locul 41 pe lista Partidului Socialiștilor pentru alegerile parlamentare din februarie. Noul consilier prezidențial este și în lista de donatori ai PSRM. Conform raportului pentru primul semestru al anului 2018, Serghei Mișin a donat partidului 12 mii de lei, notează TV8.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău