Igor Dodon revine la conducerea PSRM. Cine va ocupa funcția de Președinte de Onoare a partidului

  • 11 Aprilie 2023 08:38
Igor Dodon revine la conducerea PSRM. Cine va ocupa funcția de Președinte de Onoare a partidului

Igor Dodon a fost ales în funcția de secretar executiv al PSRM, la propunerea socialistului Vlad Bătrâncea, în cadrul ședinței Consiliului Republican al patidului care a avut loc, luni, 10 aprilie, transmite Radio Chișinău.

Totodată, Consiliul Republican a decis ca Vlad Batrîncea să fie înaintat în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a BCS, iar Zinaida Greceanîi să fie aleasă în funcția de Președinte de Onoare a PSRM, se arată în comunicat.

În octombrie 2021, Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat și cedează conducerea PSRM unui organ colegial. Politicianul și-a argumentat plecarea din legislativ prin faptul că nu vrea să fie legat de agenda parlamentară și că rolul său de lider de opoziție va fi mai activ cu mult în afara Parlamentului. De asemenea, în contextul acțiunilor de la Procuratură, el spunea că vrea să demonstreze că nu se ascunde după imunitatea parlamentară.

La Congresul PSRM din decembrie 2021 s-a decis ca funcția de președinte al Partidului Socialiștilor să fie desființată, iar formațiunea să fie condusă de un Comitet Executiv Politic, din care vor face parte mai multe persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău