Igor Dodon respinge în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Pavel Filip

  • 28 Decembrie 2017 09:49
Igor Dodon respinge în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Pavel Filip

Președintele Igor Dodon a respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Guvernul Filip. Acesta a anunțat pe pagina sa de facebook că argumentul său principal rămîne neschimbat:” Majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară”, afirmă Igor Dodon.

“Consider că prin aceste candidaturi Guvernul nu va fi depolitizat, ci, din contra, se va produce o reactivare a unor foști actori politici. Iar înaintarea lor are o miză politică evidentă, pentru a mulțumi algoritmul parlamentar.

Dacă există și o miză preelectorală, e în zadar, fiindcă nimic nu va salva acest Guvern de la înlăturare după alegerile parlamentare din 2018”.

În cazul în care,  președintele refuză din nou,  numirea noilor membri ai cabineului de miniștri, Guvernul se va adresa Curții Constituționale a declarat anterior președintele Parlamentului Andrian Candu.

Anterior  Curtea Constituțională a decis că în cazul în care șeful statului refuză să semneze decrete deși este obligat de legea Supremă să o facă, acestea pot fi semnate de un președinte interimar. Soluția respectivă a fost ulterior aplicată pentru numirea ministrului Apărării.

Partidului Democrat, a anunțat săptămâna trecută, că șapte din cei 13 membri ai Guvernului vor fi schimbați. Liderul PD Vlad Plahotniuc, a afirmat că guvernul urmează să fie reprezentat de tehnocrați, pentru a avea o mai mare independență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău