Igor Dodon: PSRM ar putea guverna împreună cu PDM până la finalul mandatului actualului Legislativ, adică până la alegerile parlamentare ordinare din 2023

  • 09 Ianuarie 10:45
Igor Dodon: PSRM ar putea guverna împreună cu PDM până la finalul mandatului actualului Legislativ, adică până la alegerile parlamentare ordinare din 2023

Partidul Socialiștilor ar putea guverna împreună cu Partidul Democrat până la finalul mandatului actualului Legislativ, adică până la alegerile parlamentare ordinare din 2023, afirmă președintele Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna.md. El s-a arătat sigur că moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern, depusă de opoziția parlamentară, nu va trece, inclusiv deoarece PD nu ar fi avantaj de eventuale alegeri parlamentare anticipate.

 El a mai declarat că democrații sunt acum în proces de reformare a partidului și că ar fi început să se desprindă de fostul lider, Vlad Plahotniuc, și ”de modul greșit de a face politică, iar conducerea partidului are voința să facă schimbări”.

Igor Dodon mai spune că cele două formațiuni nu ar avea în prezent o colaborare politică, ci doar una pe o platformă socială, dar că, atunci când PD se va reforma, ar putea să contribuie la asigurarea guvernării, până în 2023.

”Cele două partide nu au o colaborare politică acum, dar lucrează pe o platformă socială amplă, creată în susținerea unui guvern care să muncească pentru oameni. La această etapă, o astfel de colaborare pe o formulă tehnică, cred că, este chiar mai puternică și poate fi mai eficientă decât una politică, dar nu exclud că dacă PD va încheia cu bine procesul de reformare, lucrurile să evolueze și în zona politică prin asigurarea unei guvernări stabile până la alegerile parlamentare ordinare din 2023”, a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, el și-a asumat meritul pentru debarcarea de la guvernare a fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, diminuând rolul Blocului ACUM în schimbarea de putere din iunie 2019.

”Însă e adevărat că, nemijlocit, degetul pe butonul schimbării politice l-am apăsat eu. Cei din opoziție știu foarte bine că, fără  această decizie a mea, astăzi Plahotniuc ar fi controlat în continuare toată țara. Amintiți-vă că PAS și PPDA deja s-au resemnat după alegerile din februarie și se pregăteau pentru o perioadă lungă de opoziție, dar decizia luată de mine și PSRM a schimbat totul, i-a adus la guvernare când nici nu mai îndrăzneau să spere acest lucru”, a declarat Igor Dodon.

Sursa: Tribuna.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
20
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:3,1 m/s
Sat
21
Sun
21
Mon
19
Tue
18
Wed
16

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău