Igor Dodon propune interzicerea prin lege a traseismului politic în cadrul Parlamentului

  • 17 Iunie 2019 16:11
Igor Dodon propune interzicerea prin lege a traseismului politic în cadrul Parlamentului

Președintele Igor Dodon face apel la unitate în cadrul majorității parlamentare și anunță un moratoriu temporar ”pe subiecte ideologice și geopolitice care ne dezbină”, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook. De asemenea, el propune interzicerea prin lege a traseismului politic în cadrul Parlamentului.

Șeful statului a subliniat că la 14 iunie 2019, a început o nouă etapă istorică pentru Republica Moldova, dar atenționează că ”regimul a suferit o înfrângere răsunătoare, însă, nu a plecat definitiv. El s-a ascuns în toate structurile de stat, în organele de forță, în administrațiile publice locale”.

Igor Dodon atenționează că  ”este foarte important ca majoritatea parlamentară și guvernul să acționeze în comun și într-o echipă unită” și că va contribui, în calitate de președinte, la ”depășirea tuturor dificultăților, contradicțiilor și dezbinărilor care, cu siguranță, vor apărea”.

Șeful statului mai spune că prioritățile noii guvernări sunt schimbările cardinale în justiție, economie și sfera socială și a dat asigurări că nu se vor mai opera dosare la comandă politică. El îi atenționează pe funcționari să-și facă datoria, având în vedere interesul public, în caz contrar ar urma să fie demiși.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău