Igor Dodon: Planificăm ca, începând de luni, să permitem activitatea mai multor agenți economici și plimbările în parcuri și păduri

  • 24 Aprilie 2020 13:00
Igor Dodon: Planificăm ca, începând de luni, să permitem activitatea mai multor agenți economici și plimbările în parcuri și păduri

Restricțiile legate de accesul în mai multe spații publice, cum ar fi parcuri, păduri, cel mai probabil vor fi ridicate începând cu ziua de luni, 27 aprilie. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon în vlogul său, transmite IPN.

Igor Dodon a mai declarat că astăzi urmează să fie discutate acele activități care vor fi permise începând cu săptămâna viitoare.

"Comisia pentru Situații Excepționale va discuta vineri această problemă și va explica procedura de ridicare a restricțiilor. Planificăm ca, începând de luni, să permitem activitatea mai multor agenți economici. La muncă vor ieși bugetarii. Planificăm să permitem oamenilor să meargă în parcuri și păduri, cu respectarea măsurilor de securitate. Dar trebuie să înțelegem că virusul nu va dispărea. Până la apariția vaccinului, va trebui să luăm măsuri de precauție destul de mult timp", a spus Dodon.

El a subliniat că se va menține încă pentru multă vreme interdicția desfășurării de nunți și evenimente publice cu participarea a mai mult de 50 de persoane.

"Nu putem risca cu sănătatea oamenilor, nu putem admite un nou val de epidemie. Dacă se va înregistra o dinamică negativă, autoritățile vor fi nevoite să revină la unele restricții", a spus Președintele.

Potrivit lui, deocamdată nu a fost luată nicio decizie privind reluarea procesului educațional.

"Nu este exclus că anul școlar curent nu va mai fi reluat, iar copiii vor merge la școală deja la 1 septembrie. Instituțiile de învățământ vor începe să funcționeze în ultimul rând. Poate în iunie, totul depinde de situație. Am decis deja că nu vor fi examene pentru clasele a patra și a noua. Deocamdată nu a fost luată o decizie cu privire la examenele de bacalaureat. Este clar că nu vom pune copiii în pericol", a spus Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău