Igor Dodon nu va promulga legea care oferă cetățenia R.Moldova în schimbul investițiilor

  • 07 Septembrie 2018 16:03
Igor Dodon nu va promulga legea care oferă cetățenia R.Moldova în schimbul investițiilor

Președintele Igor Dodon nu va promulga Legea cu privire la dobândirea cetățeniei prin investiție.

Potrivit Infotag, Igor Dodon a făcut acest anunț la un post de televiziune.  Igor Dodon, a fost de acord că "o astfel de procedură există în multe țări".

"Astfel de opțiuni pot aduce milioane de euro suplimentar bugetului, precum și să contribuie la dezvoltarea economiei. Cu toate acestea, într-o astfel de lege trebuie să fie stipulate reguli clare, cine poate obține cetățenia", a spus Dodon.

Potrivit lui, în programul obținerii cetățeniei pentru investiții ar trebui participe persoanele care "nu au fost acuzate de Curtea Penală Internațională, nu sunt date în căutare de Interpol, precum și cei nu reprezintă o amenințare potențială pentru independența sau securitatea națională a R. Moldova".

"Trebuie să fie respectate aceleași principii ca și în Uniunea Europeană. O persoană, care dorește să obțină cetățenie trebuie să locuiască mai mulți ani pe terioriul R. Moldova și să treacă examenul, etc. Opțiunea care implică achiziționarea cetățeniei moldovenești pentru bani nu va trece. Eu nu voi permite răspândirea corupției și nu voi promulga o astfel de lege", a spus Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău