Igor Dodon: Lipsirea imunității parlamentare e un instrument de șantaj politic

  • 21 Martie 2017 10:16
Igor Dodon: Lipsirea imunității parlamentare e un instrument de șantaj politic

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, declară că inițiativa Partidului Democrat de a-i lipsi pe deputați de imunitate are scopul de a obține un instrument suplimentar de presiune și șantaj politic, transmite IPN.

Pe pagina sa de Facebook, șeful statului scrie că „acest scop e la suprafață, e cusut cu ață albă”. „Lipsirea imunității parlamentare îi va permite PDM-ului să fie mai „convingător” în negocierile cu propriii parteneri de coaliție”, mai spune Igor Dodon.

Președintele este de părere că guvernarea va încerca să intimideze cu dosare fabricate deputații din opoziție, fie pentru a le închide gura, fie pentru a-i forța să devină „neutri”. „Acum, când au în subordine politică Procuratura, SIS-ul, Poliția, guvernarea poate înscena orice, poate inventa peste noapte orice dosare, pentru a se răfui în mod perfid cu forțele de opoziție parlamentară. Intenția lor este să exercite, indirect, presiuni și asupra instituției prezidențiale. Lovind în deputații socialiști, prin dosare fabricate, ei vor urmări să mă facă mai conciliant față de proiectele lor antisociale și geopolitice eronate”, menționează Igor Dodon.

În opinia sa, un atare mecanism ar putea fi examinat doar după următoarele alegeri parlamentare, când „instituțiile statului vor fi credibile și nu vor mai fi acaparate politic, nu vor avea rolul de instrumente de intimidare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău