Igor Dodon, la sfat cu Kalman Mizsei, William Hill, Serghei Pirojkov și politologi ruși despre neutralitatea R.Moldova

  • 20 Iulie 2018 12:44
Igor Dodon, la sfat cu Kalman Mizsei, William Hill, Serghei Pirojkov și politologi ruși despre neutralitatea R.Moldova

Președintele Igor Dodon a avut, ieri, o întrevedere informală cu participanții internaționali ai conferinței dedicată problemelor privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova, care se desfășoară la 20 iulie la Chișinău.

Potrivit Infotag, el a scris pe rețelele sociale că printre oaspeții conferinței se numără fostul Șef al Misiunii OSCE în R. Moldova, William Hill, fostul șef al Delegației UE la Chișinău, Kalman Mizsei, ex-Ambasadorull Ucrainei în R. Moldova, Serghei Pirojkov, politologii ruși Andrei Deviatkov și Dmitri Danilov, reprezentanți ai ministerelor federale din Elveția și Austria, experți din țările Uniunii Europene.

„Discuția, care a durat mai bine de două ore, a avut un caracter amical și, în același timp, foarte constructiv. Oaspeții forumului au dat dovadă de o cunoaștere profundă a problematicii și, totodată, intenția de a oferi țării noastre un suport specializat de calitate", a remarcat Igor Dodon. 

Menționăm că Igor Dodon a prezentat, ieri, poziția președintelui „privind asigurarea securității țării și a cetățenilor ei prin fortificarea statutului constituțional de neutralitate permanentă al Republicii Moldova”. Astfel, el a propus elaborarea Concepției statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova.

„Este un document ce reflectă abordarea unică și ideea complexă despre locul și rolul Republicii Moldova în sistemul de relații internaționale și de securitate regională. Scopurile și obiective principale ale Concepției sunt: protejarea caracterului multinațional al statului moldovenesc, consolidarea integrității teritoriale și a inviolabilității frontierelor de stat, contribuirea la încheierea procesului de retragere a trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, asigurarea unor condiții stabile pentru dezvoltarea economică durabilă și pe termen lung a țării”, se arată în declarația președintelui. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău