Igor Dodon l-a prezentat pe Alexandr Stoianoglo funcționarilor Procuraturii. Ce spune despre afirmațiile că acesta ar fi un „procuror general convenabil” pentru el

  • 29 Noiembrie 2019 11:42
Igor Dodon l-a prezentat pe Alexandr Stoianoglo funcționarilor Procuraturii. Ce spune despre afirmațiile că acesta ar fi un „procuror general convenabil” pentru el

Președintele Igor Dodon l-a prezentat cu puțin timp în urmă pe noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, funcționarilor instituției pe care o va conduce.

Președintele s-a arătat ferm convins că Stoianoglo este un bun profesionist și „știe ce are de făcut”. „Va avea suportul instituției prezidențiale”, a punctat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a fost întrebat cum comentează declarațiile deputatului PAS, Igor Grosu, potrivit cărora Alexandr Stoianoglo ar fi un „procuror general convenabil” pentru el. Referitor la aceasta, președintele a afirmat că Alexandr Stoianoglo a fost desemnat, la prima etapă, drept candidat la această funcție de către Guvernul Sandu, „a trecut de filtrele agreate de fostul guvern”.

„CSP a examinat toate cele patru candidaturi și în final candidatura lui Alexandr Stoianoglo a fost susținută unanim, incluisv de reprezentanții Guvernului Sandu care au fost desemnați în cadrul Consiliului”, a mai spus Dodon, care a precizat că nu s-a întâlnit cu Stoianoglo pe parcursul ultimelor luni și nu are niciun fel de relații cu noul procuror general.

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a declarat că primul lucru care-l va întreprinde este să examineze situația din cadrul insttiuției și a venit cu un mesaj pentru oamenii de afaceri. Astfel, el a declarat că, începând de săptămâna viitoare, Procuratura nu va interveni în activitatea agenților economici, „nu vor fi show-uri cu mascați” și rețineri abuzive, iar dosarele din sectorul real se vor deschide numai în baza materialelor Serviciului Fiscal de Stat. În acest context, Igor Dodon a ținut să completeze declarațiile noului procuror general, afirmând că este vorba de cazurile când anterior agenții economici erau șantajați cu dosare penale de către procurori și impuși să înregistreze afacerile proprii pe numele membrilor PD.

De asemenea, Alexandr Stoianoglo a afirmat că în urmăroarele zile vor fi numiți adjuncții Procuraturii Generale. Noul procuror general nu a vrut să spună dacă Dumitru Robu, care a asigurat interimatul conducerii instituției, se va regăsi în echipa sa.

Amintim că Igor Dodon a semnat în această dimineață decretul de numire a lui Alexandr Stoianoglo în funcția de procuror general al R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chişinău
3,42 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:0,5 m/s
Mon
6 °C
Tue
6 °C
Wed
9 °C
Thu
10 °C
Fri
4 °C

Curs oficial BNM 23 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău