Igor Dodon l-a decorat pe șoferul troleibuzului implicat în accidentul de la Buiucani

  • 02 Octombrie 2019 14:55
Igor Dodon l-a decorat pe șoferul troleibuzului implicat în accidentul de la Buiucani

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Vasile Secrieru, șoferul troleibuzului implicat în accidentul din sectorul Buiucani al capitalei, care a avut loc pe data de 30 septembrie, curent.

Igor Dododn i-a mulțumit lui Vasile Secrieru pentru profesionalism, curaj și atitudinea civică de care a dat dovadă, menționând că asemenea fapte trebuie să fie apreciate de stat, din care considerent a decis să-i confere  Medalia „Meritul Civic”.

„Potrivit informațiilor de care dispunem, Vasile Secrieru a reușit, în pofida traumelor suferite, să manevreze troleibuzul astfel încît să ocolească stația de așteptare în care se aflau oameni, evitînd producerea altor victime. La moment, în urma leziunilor și a stresului pe care le-a suferit, șoferul se află în concediu medical”.

Totodată, Dodon și-a exprimat regretul pentru producerea teribilului accident în urma căruia au avut de suferit zeci de persoane și familii.

„Guvernul și MAI trebuie să elaboreze în regim de urgență un plan de acțiuni menite să sporească securitatea rutieră. Ceea ce se întîmplă pe drumurile din țara noastră denota că situația este extrem de alarmanta. Dacă este necesar de modificat legislația, sunt disponibil să susțin inițiativele propuse în acest sens – de exemplu, recent Președintele Republicii Belarus a semnat o lege prin care este permisă confiscarea autoturismului în caz de încălcare frecventă a regulilor de circulație rutieră. Propun guvernului și deputaților să examineze această experiență”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău