Igor Dodon invită oficial pe Zinaida Grecianîi, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu și Andrei Năstase: „Trebuie să avem o discuție serioasă”

  • 25 Martie 2019 11:40
Igor Dodon invită oficial pe Zinaida Grecianîi, Vlad Plahotniuc,  Maia Sandu și Andrei Năstase: „Trebuie să avem o discuție serioasă”

Președintele Igor Dodon a invitat oficial partidele politice la dialog la Reședința de Stat pentru a discuta despre formarea unei majorității parlamentare. Într-o conferință de presă, Igor Dodon a anunțat că mâine sunt invitați președinta PSRM Zinaida Greceanîi, la ora 14:00, liderul PDM Vlad Plahotniuc, la ora 15.00 și liderii blocului ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase, la ora 16.00.

Igor Dodon a denunțat faptul că partidele politice, deși au acumulat un număr de mandate care să le permită să facă o coaliție, nu doresc să discute între ele. 

Practic avem un blocaj politic post electoral. Partidele politice până azi nu doresc să discute între ele. S-a creat o situație de vid politic al puterii. Conform Constituției, dacă timp de trei luni nu se aprobă legi în Parlament, președintele poate dizolva Parlamentul. Trebuie să avem o discuție serioasă cu partidele care pot crea majoritate parlamentare, cu acele cărora le ajung mandate în acest sens”, a declarat Igor Dodon. 

După alegerile din 24 februarie, deocamdată nu a fost formată o majoritate parlamentară. Partidul Democrat, precum și cel al Socialiștilor, au invitat la negocieri Blocul ACUM pentru formarea unei majorități, însă reprezentanții opoziției au declarat că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și cele anti-europene.  

În noul Parlament, ales în premieră în baza unui sistem de vot mixt, au intrat 35 de deputați socialiști; 30 de la Partidul Democrat; 26 din partea Blocului ACUM, 7 de la Partidul Șor și 3 parlamentari independenți. După constituirea Parlamentului, urmează a fi aleasă conducerea Legislativului și formate grupurile parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău