Igor Dodon invită fracțiunile parlamentare la consultări. „Dacă ACUM nu va accepta dialogul cu PSRM, vom merge la anticipate”

  • 12 Noiembrie 2019 18:48
Igor Dodon invită fracțiunile parlamentare la consultări. „Dacă ACUM nu va accepta dialogul cu PSRM, vom merge la anticipate”

Președintele Igor Dodon susține că va accepta orice candidatură din partea Blocului ACUM la funcția de premier, în afară de cea a Maiei Sandu.

În același timp, Igor Dodon declară că dacă ACUM nu va accepta dialogul PSRM, vor avea loc alegeri anticipate. Igor Dodon le sugerează deputaților să formeze aceeași majoritate parlamentară și dacă vor găsi o candidatură pentru funcția de prim-ministru, aceasta ar putea fi votată chiar la începutul săptămânii viitoare. Igor Dodon a respins posibilitatea unei alianțe dintre socialiști și democrați.

Președintele Igor Dodon îndeamnă deputații din actuala majoritate parlamentară PSRM-ACUM să meargă împreună la discuții, să negocieze pentru un nou premier și să propună o candidatură. Dar spune că nu va accepta candidatura Maia Sandu. Dacă deputații din blocul ACUM nu vor accepta dialogul, atunci există riscul unor alegeri anticipate, susține Igor Dodon. El își asumă și responsabilitatea de a numi un premier din afara politicului.

„Iresponsabilitatea, imaturitatea unor politicieni pun la grea încercare R. Moldova, atunci când țara are nevoie de o alianță de guvernare stabilă. Nu e prima dată când cineva calcă în picioare un acord politic. Asistăm la o autodizolvare planificată a Guvernului, prin demisia premeditată a Guvernului. Maia Sandu a provocat intenționat căderea Cabinetului de Miniștri, pentru a distrage atenția de la politicile economice eșuate”, a declarat președintele.

Declarațiile au fost făcute după ce Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis, după o moțiune de cenzură. El susține că în Republica Moldova este acum criză politică, declanșată de blocul ACUM și spune că s-a ajuns în această situație din cauza „încăpățânării Maiei Sandu de a nume propriul procuror general”.

Menționăm că Igor Dodon a invitat fracțiunile parlamentare la consultări în vederea formării unei majorități parlamentare. Astfel, deputații PSRM sunt așteptați la 10:00, cei ai Blocului ACUM - la 11:00, ai PD - la ora 12:00 și ai Partidului Șor - la 13:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău