Igor Dodon interzice militarilor moldoveni să participe la exercițiul multinațional „Rapid Trident” în Ucraina

  • 05 Septembrie 2017 18:57
Igor Dodon interzice militarilor moldoveni să participe la exercițiul multinațional „Rapid Trident” în Ucraina

Președintele Igor Dodon a interzis participarea unui contingent de militari moldoveni la un exercițiu multinațional care se va desfășura începând cu 7 septembrie în Ucraina.

Ministrul adjunct a Apărării Gheorghe Galbura l-a informat pe Igor Dodon că Armata Națională intenționa să participe cu 57 de militari la stagiul de pregătire „Rapid Trident” care va avea loc la Centrul de instruire militară Yavoriv din Ucraina în perioada 7-23 septembrie.

Potrivit oficialului, militarii Armatei Naționale participă anual la astfel de stagii pe teritoriul Ucrainei începând cu anul 1996 și că acest exercițiu ar contribui la pregătirea militarilor moldoveni pentru operațiunea de menținere a păcii din Kosovo.

Igor Dodon susține însă că pentru participarea militarilor moldoveni la asemenea exerciții era necesară aprobarea sa. Astfel, șeful statului i-a cerut Ministerului Apărării să contramandeze pregătirile pentru deplasarea celor 57 de militari moldoveni la exercițiul multinațional „Rapid Trident”.

Amintim că anterior Igor Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni și la exerciții militare multinaționale în  România.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău