Igor Dodon îndeamnă cetățenii să nu se relaxeze până la „victoria finală”

  • 15 Iunie 2019 11:44
Igor Dodon îndeamnă cetățenii să nu se relaxeze până la „victoria finală”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că demisia Guvernului Filip este o victorie, dar nu este victoria finală. Oamenii nu trebuie să se relaxeze pentru că, afirmă Dodon, reprezentanții Partidului Democrat ar putea recurge la provocări în mod intenționat. Declarația a fost făcută de președinte în cadrul emisiunii de vineri seara „Piatnita s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova, transmite IPN.

„Ei pot spune că ministrul de interne Alexandru Jizdan a plecat din funcție. Pe noul ministru nu-l recunosc, spune că guvernul Sandu este nelegitim. Dar ce vor face polițiștii duminică, atunci când noi scoatem oamenii în stradă, cui se vor subordona?”, se întreabă Igor Dodon.

În opinia sa, membrii Curții Constituționale ar putea să-și revizuiască decizia și în Republica Moldova au existat asemenea situații. O altă soluție pentru depășirea crizei, spune Igor Dodon, este ca Parlamentul să numească alți membrii ai CC.

Totodată, Igor Dodon nu exclude că după ce a demisionat Guvernul Flilip din țară ar putea să plece unele persoane.

„Nu întâmplător pe Aeroportul Internațional Chișinău acum seara sunt câteva avioane private cu motoarele încălzite care stau gata de plecare”.

El explică faptul că aeroportul nu a fost închis pentru că pentru aceasta era necesar să fie evacuați oamenii și să se intre cu forțele de ordine, ceea ce abia aștepta Partidul Democrat.

„Nouă nu ne trebuie așa ceva. Oricine și oriunde s-ar ascunde poate fi găsit și orice urme pot fi depistate. Nu poate fi ștearsă informația și transferurile de bani... totul poate fi găsit de către un Guvern susținut și de UE, și de Rusia, și de SUA”, a declarat Igor Dodon.

Vineri, 14 iunie, Partidul Democrat a decis să se retragă de la guvernare. Miniștrii Guvernului condus de premierul Pavel Filip urmau să demisioneze începând cu ziua de ieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău