Igor Dodon, în vizorul ANI pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilității

  • 08 Februarie 2021 11:27
Igor Dodon, în vizorul ANI pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilității

Inspectoratul de Integritate al ANI a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința fostului Președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Rezultatele acestei proceduri de control vor fi anunțate ulterior, într-un comunicat de presă, informează ANI.

În replică, reprezentanta PSRM Carmena Lupei, purtătoare de cuvânt în mandatul fostului șef de stat a scris că „ANI vrea să se convingă repetat, la fel cum a făcut-o în 2017, că nu există incompatibilitate în deținerea de către Igor Dodon a funcției neremunerate de președinte al Federației de Șah a Moldovei”.

ANI nu precizează în comunicat dacă este vorba de aceeași incompatibilitate de funcții sau de alt caz.

Amintim că ANI este autoritatea responsabilă de controlul declarațiilor de avere și interese personale ale demnitarilor și funcționarilor.

Potrivit portalului Moldova Curată, Igor Dodon a indicat în declarația de avere și interese personale pentru 2020, un venit salarial de 321 207 de lei, cu aproximativ 100 de mii de lei mai mult față de 2019. El nu a oferit o explicație a acestei creșteri, menționând doar că declarația conține toate datele despre venitul din anul trecut.

Potrivit sursei citate, în declarația de avere și interese personale din 2019, Igor Dodon indica un venit salarial de circa 227 de mii de lei de la președinție, iar soția sa, Galina Dodon, circa 396 de mii de lei de la firma „Exclusiv Media” SRL, firma deținută de deputatul PSRM Corneliu Furculiță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău