Igor Dodon, în vizită la Moscova | Cu ce oficiali se va întâlni

  • 16 Ianuarie 2017 09:38
Igor Dodon, în vizită la Moscova | Cu ce oficiali se va întâlni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde începând de astăzi o vizită oficială de trei zile la Moscova, prima de la preluarea mandatului de șef de stat la sfârșitul anului trecut.

În capitala Rusiei, Igor Dodon va avea întrevederi cu mai multe oficialități ruse, inclusiv cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Noul președinte pro-rus de la Chișinău a declarat anterior că restabilirea relațiilor cu Rusia este una din prioritățile mandatului său. 

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, merge astăzi în prima sa vizită oficială de peste hotare în calitate de șef al statului la Moscova. Igor Dodon anunță pe o rețea de socializare că vizita va avea o agendă destul de consistentă. 

Pe lângă întrevederea cu președintele rus Vladimir Putin, el are planificate întrevederi cu președintele Camerei Superioare a Parlamentului rus – Consiliul  Federației, Valentina Matvienco, vicepremierul Dmitri Rogozin, cu ministrul de Externe Serghei Lavrov, precum și cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril. 

De asemenea, Igor Dodon va depune o coroană de flori la „mormântul ostașului necunoscut”, va avea întâlniri cu studenții și profesorii de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, precum și cu cetățenii moldoveni aflați la muncă în Rusia. 

Igor Dodon mai anunță că se va întâlni la Moscova cu bunii săi prieteni, după cum i-a etichetat pe Facebook, pe șeful Sberbank, Gherman Gref, președintele Gazprom, Alexei Miller, și cu ex-campionul mondial la șah, Anatoli Karpov. 

Este prima vizită oficială a președintelui Republicii Moldova în Federația Rusă din ultimii 9 ani. Din delegația oficială care îl va însoți pe Igor Dodon la Moscova nu face parte nici un membru al Guvernului de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău