Igor Dodon, în contextul plecării lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din PDM: Suntem gata pentru orice scenariu

  • 21 August 2020 14:44
Igor Dodon, în contextul plecării lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din PDM: Suntem gata pentru orice scenariu

Președintele Igor Dodon spune că, în momentul în care cei doi deputați care au plecat din Partidul Democrat au declarat că susțin Guvernul Chicu și majoritatea parlamentară, înseamnă că există susținerea a 51 de deputați. „Dacă nu va fi această susținere, nu au decât alți 51 de deputați să înainteze moțiune de cenzură și să-și asume criza politică în această situație dificilă. Noi suntem gata de orice scenariu”, a declarat șeful statului în emisiunea „Președintele răspunde”, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că plecarea și exluderea celor doi deputați din PDM este o chestie internă a formațiunii democrate, însă aceasta nu înseamnă că cei doi parlamentari se alătură Partidului Socialiștilor. Potrivit lui, în fracțiunea PSRM deputații pot veni doar în urma alegerilor repetate, anticipate sau în circumscripții.

Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc au anunțat, acum o săptămână, că păresesc PDM și vor activa în calitate deputați neafiliați. Ulterior, formațiunea a declarat că cei doi parlamentari au fost excluși din partid.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău