Igor Dodon îl va invita pe Eduard Harunjen la o discuție și spune cum pot fi demiși șefii mai multor instituții contrar legislației

  • 28 Iunie 2019 12:08
Igor Dodon îl va invita pe Eduard Harunjen la o discuție și spune cum pot fi demiși șefii mai multor instituții contrar legislației

Igor Dodon a afirmat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiciune N4, că în timpul apropiat îl va invita pe procurorul general Eduard Harunjen la o discuție, care va fi publică, „pentru ca dânsul să decidă, în primul rând, ce va face mai departe”.

Eu cred că la Procuratura Generală vor fi modificări. Când? Cum? Sunt câteva modalități. Este cea de modificare a legislației, are permite unele schimbări și este, cea mai simplă, depunerea cererii de demisie”, a declarat Dodon.

De asemenea, președintele susține că așa vor proceda și membrii Comisiei Electorale Centrale. De asemenea, el a menționat că există cazul Albaniei care a fost declarat „stat capturat” și în colaborare cu Consiliul Europei ar fi schimbat conducerea la mai multe instituției de stat, contrar legislației interne. „Pentru că acum, conform legislației, nu poți să-i scoți. Dar există practica internațională care arată cum poate fi rezolvată această problemă și noi avem tot pachetul necesar pregătit, iar cei de la Curtea Constituțională știau”, a afirmat Igor Dodon.

Menționăm că atât președintele, cât și premierul Maia Sandu a cerut demisia procurorului general, Eduard Harunjen. În replică, Harunjen a declarat că nu va demisiona benevol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău