Igor Dodon efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

  • 04 Septembrie 2019 08:08
Igor Dodon efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

Președintele Igor Dodon efctuează o vizită de lucru la Bruxelles. Despre acest lucru a anunțat șeful statului pe pagina sa de facebook. El a scris că va avea întrevederi cu mai mulți oficiali din cadrul UE, NATO și Senatului Belgiei.

De asemenea, va fi discutată agenda relațiilor bilaterale și multilaterale cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli; Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini; comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn; secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg; președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, David McAllister; vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič, și președintele Senatului Belgiei, Sabine Laruelle.

Totodată, în cadrul acestor întrevederi vor fi abordate multiple întrebări ce țin de implementarea reformelor în Republica Moldova, dezvoltarea cooperării economice și comerciale cu partenerii europeni, agenda energetică, securitatea regională, a mai scris Igor Dodon în postarea sa. 

Actuala vizită la Bruxelles este a doua la număr pe durata mandatului de președinte a lui Igor Dodon. Prima a avut loc în februarie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău