Igor Dodon: După alegeri trebuie trase linii. Cu unii la masă nu ne vom mai așeza

  • 31 Octombrie 2019 08:04
Igor Dodon: După alegeri trebuie trase linii. Cu unii la masă nu ne vom mai așeza

Președintele Igor Dodon critică declarațiile denigratoare la adresa sa și a Partidului Socialiștilor de către unii parteneri din coaliția de guvernare. Șeful statului spune că acum această chestiune nu este pusă în discuții pentru că suntem în campanie electorală, însă după alegeri va aborda mai dur acest subiect cu partenerii din blocul ACUM, iar cu unii care aruncă săgeți în direcția socialiștilor nu se va mai așeza la masa de discuții. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Prima problemă pentru continuarea coaliției majoritare este comportamentul. Și trebuie de tras liniile după alegeri. Nu vreau acum pentru că suntem încă în alegeri, dar după alegeri o să fie discuții foarte dure. Cu unele persoane noi la masă așa nu ne vom mai așeza. Asta pot să vă spun la sigur”, a declarat șeful statului.

O altă problemă în cadrul coaliției de guvernare este eficiența unor ministere, spune Igor Dodon. „Noi vom cere resetarea, eu, colegii din Partidul Socialiștilor. Și al treilea lucru foarte important este susținerea inițiativelor sociale pe care noi le-am înaintat și pe care Guvernul deocamdată nu vrea să le susțină”, a afirmat șeful statului.

Igor Dodon a dat drept exemplu inițiativa de a fi indexate pensiile de două ori pe an despre care Guvernul ar spune că partenerii externi nu o susțin. „Și dacă nu vom găsi consens pe unul dintre aceste trei puncte, atunci va fi dificil să mergem mai departe împreună”, a continuat președintele.

Totodată, Igor Dodon spune că socialiștii nu vor susține moțiunea de cenzură pe care a înaintat-o în Parlament fracțiunea Partidului Democrat. „Săptămâna viitoare colegii de la PSRM vor convoca Consiliul Republican al partidului, trebuie să facă totalurile alegerilor, trebuie să vedem cum ne mișcăm mai departe, vor discuta detaliat aceste subiecte, le vom propune pentru discuții partenerilor, care încă mai sunt parteneri, unii deja nu mai sunt și vom vedea cum ne mișcăm mai departe. Noi nu avem de gând să facem jocul cuiva și să votăm moțiuni de demisie a Guvernului la inițiativa cuiva. Dacă noi vom decide să nu mai susținem Guvernul, va fi altceva”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon susține că dacă actuala coaliție de guvernare se va destrăma, socialiștii nu vor mai face majoritate cu nimeni și pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău