Igor Dodon: Din 27 aprilie, majoritatea angajaților vor reveni la muncă

  • 17 Aprilie 2020 13:10
Igor Dodon: Din 27 aprilie, majoritatea angajaților vor reveni la muncă

Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă, iar instituțiile de stat vor lucra în regim obișnuit. Totodată, vor fi relaxate unele restricții pentru HoReCa, a declarat președintele țării, Igor Dodon în vlogul său săptămânal, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că în privința ridicării restricțiilor sunt prevăzute mai multe etape. Dacă dinamica pozitivă a morbidității COVID-19 se va menține până la sfârșitul săptămânii, nu este exclus că pe 27 aprilie vor fi reduse din restricțiile ce privesc activitățile economice, iar angajații întreprinderilor respective vor putea să revină la locul de muncă. La sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi redeschise și magazinele de haine pentru copii.

După data de 15 mai, când se termină starea de urgență, se preconizează redeschiderea școlilor și grădinițelor. Igor Dodon a mai spus că va da indicații să fie reactivate platformele de înscriere a copiilor în clasa I-a.

Tot în a doua jumătate a lunii mai, vor fi relaxate restricțiile pentru cetățenii străini care vor să intre în țară. Legat de evenimentele în masă, nunți, cumătrii etc., restricțiile vor fi prelungite câteva luni după ieșirea din situația de criză.

De asemenea, președintele a precizat că nu sunt impuse restricții la lucrările agricole de primăvară.

Stare de urgență în Republica Moldova se va menține până pe 15 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău