Igor Dodon, despre vizita FMI: De acțiunile Guvernului depinde obținerea suportului bugetar. Ratarea acestor mijloace ar impune reducere cheltuielilor publice

  • 10 Iulie 2019 12:04
Igor Dodon, despre vizita FMI: De acțiunile Guvernului depinde obținerea suportului bugetar. Ratarea acestor mijloace ar impune reducere cheltuielilor publice

Președintele Igor Dodon a comentat rezultatele vizitei experților Fondului Monetar Internațional în R.Moldova.

Astfel, potrivit șefului statului, Guvernul a negociat mai multe condiționalități, care trebuie întreprinse în următoarele săptămâni pentru a continua programul cu această instituție financiară și pentru a debloca asistența financiară externă.

„Măsurile respective au drept obiectiv consolidarea sustenabilității bugetar-fiscale a țării, sporirea disciplinei fiscale și continuarea eliminării deficiențelor din sistemul bancar. De realizarea cu succes a acestor acțiuni depinde, în mare măsură, obținerea suportului bugetar de circa 3 miliarde de lei, destinat finanțării deficitului bugetar planificat pentru acest an. O eventuală ratare a acestor mijloace poate impune necesitatea reducerii unor cheltuieli prevăzute în bugetul public”, a subliniat președintele Igor Dodon.

În același timp, președintele Igor Dodon recomandă Guvernului să inițieze discuții cu mediul de afaceri, societatea civilă și administrația locală unele măsuri din proiectul Memorandumului cu FMI care vizează politicile bugetar-fiscale, cu impact asupra activităților economice. 

Menționăm că Republica Moldova va putea primi o tranșă de 46,5 milioane de dolari de la Fondul Monetar Internațional (FMI) în anul 2019. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Maia Sandu, la o conferință de presă împreună cu șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău