Igor Dodon, despre refuzul PG la denunțul lui Năstase: „Sunt motive de uzurpare. Va fi înaintat un alt procuror interimar”

  • 25 Iulie 2019 13:05
Igor Dodon, despre refuzul PG la denunțul lui Năstase: „Sunt motive de uzurpare. Va fi înaintat un alt procuror interimar”

Igor Dodon a comentat refuzul Procuraturii Generale de a iniția urmărirea penală în cazul uzurpării puterii în stat, denunțat de Andrei Năstase și spune că Procuratura ar fi avut motive să inițieze totuși acestă procedură.

Declarații au fost făcute în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova. 

„Sunt motive de uzurpare, de pornire a cauzei penale și procurorul se opune. Mâine la ședința Consiliului Superior al Procurorilor va fi înaintat un alt procuror interimar. Sper foarte mult să fie un om onest. Dacă nu voi avea încredere în candidatura propusă, voi refuza numirea în funcție și Parlamentul va propune o altă candidatură. Sunt optimist că săptămâna viitoare vom avea un procuror general interimar. În paralel trebuie lansat concursul pentru funcția de procuror general. Noi nu putem aștepta 60 de zile cu un procuror care nu vrea să inițieze urmărirea penală nici pe uzurparea puterii în stat, nici pe raportul Kroll -1 și Kroll – 2”, a declarat președintele.

Amintim că astăzi, 25 iulie, Procuratura Generală a decis să respingă ca neîntemeiat denunțul ministrului de interne Andrei Năstase, prin care acesta cerea inițierea unui dosar penal pe faptul „uzurpării puterii de stat”. Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în solicitarea lui Năstase nu ar exista ”fapta infracțiunii”.

Pe 20 iunie, Ministrul de Interne a cerut Procuraturii Generale deschiderea unui dosar penal pe faptul „uzurpării puterii de stat”. El a mai cerut ridicarea imunității de deputat lui Vlad Plahotniuc și Ilan Sor, și demararea unei anchete interne la Procuratura Generală, în care să fie vizați Eduard Harunjen și Adriana Bețișor, pentru faptul că ar fi ascuns că fostul lider al PDM, Vlad  Plahotniuc ar fi cercetat penal în Elveția. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău