Igor Dodon, despre înregistrarea audio aparută în presă | Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre

  • 16 Iunie 2020 10:58
Igor Dodon, despre înregistrarea audio aparută în presă | Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre

Președintele Igor Dodon contestă veridicitatea înregistrării audio care a apărut astăzi în spațiul public din care reiese că el ar discuta cu actualul primar al Capitalei Ion Ceban despre anularea alegerilor din 2018 pentru primăria Chișinău câștigate de Andrei Năstase.

Pe contul său de Facebook, Igor Dodon scrie că este vorba despre un fals și că va sesiza procuratura.

Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc. Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptam sa apara și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorala, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau in spatele unor astfel de campanii sa răspundă in fata legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le executa”, a scris Igor Dodon.

Și primarul Ion Ceban contestă autenticitatea înregistrării audio.

Pe adresa de mail a Radio Chișinău precum și pe adresele altor redacții a fost trimisă astăzi o înregistrare audio, în care se presupune că Ion Ceban și Igor Dodon, ar discuta despre cum să fie anulate alegerile locale ale primarului de Chișinău. În înregistrare, Ion Ceban pare să ezite, iar Igor Dodon îi spune că își asumă el obligația de a discuta la acest subiect cu presa. La fel, șeful statului mai face referire că oricum, decizia care va fi luată în altă parte, nu se va lua fără acordul lui.

În iunie 2018, Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul lui Andrei Năstase câștigat în fața lui Ion Ceban în urma scrutinului local, motivul formal fiind că cei doi ar fi făcut agitație electorală în ziua votului.

În octombrie 2019, la un an și patru luni, Curtea de Apel a casat hotărârea Judecătoriei Chișinău de anulare a scrutinului și a validat mandatul lui Andrei Năstase, chiar în plină campanie electorală pentru alegerile locale ordinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău