Igor Dodon: Decizia de a nu vota Guvernul Gavrilița este definitivă

  • 05 Februarie 2021 12:06
Igor Dodon: Decizia de a nu vota Guvernul Gavrilița este definitivă

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, spune că decizia de a nu vota Guvernul Gavrilița este definitivă. „E poziția mea, dar am discutat-o și cu colegii din fracțiunea PSRM, colegii din partid”, a precizat Igor Dodon astăzi, 5 februarie, în emisiunea sa online, transmite IPN.

Întrebat cum va proceda Partidul Socialiștilor în cazul în care, în cea de-a doua tentativă, va fi înaintat un alt candidat, Igor Dodon a răspuns că PSRM va vota un guvern doar dacă vor fi reprezentați de acesta. „În caz că programul nostru, integral sau parțial, se regăsește într-un program de guvernare, reprezentanți PSRM sau reprezentanți profesioniști pe care PSRM i-ar susține, atunci are sens să votezi un guvern”, a spus Igor Dodon, adăugând că, probabil, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în iunie.

Structura Parlamentului se va schimba după alegerile anticipate, crede liderul PSRM. Unele partide vor dispărea, altele au șansa să se promoveze. Dacă după alegeri nu va fi majoritate parlamentară, vor fi două soluții: discuții pentru a găsi un compromis, fie alte alegeri parlamentare anticipate. „În cazul acesta, am putea avea un nou blocaj în Parlament, care ne-ar costa 110-120 de milioane de lei, pentru că atât costă alegerile parlamentare anticipate. Noi vom fi gata să discutăm”, a menționat Igor Dodon.

Acesta crede că la anticipate s-a ajuns din cauza președintelui actual al țării, care „pentru a obține mai multe fotolii pentru deputații din partidul său nu a vrut sa meargă la discuții cu partidele”. Referindu-se la micșorarea pragului electoral pentru partide acesta a spus că este categoric împotrivă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău